BLOGERI

Zovem se Ana Tavić i magistrica sam ekonomije. Trenutno radim u civilnom sektoru, no najviše volim novinarski dio posla. Nekad sam pisala pjesme, danas su to ponajviše članci, no pisanje je nešto što me veseli i prati me kroz cijeli život. Vodila sam i uređivala i radijsku emisiju. Iako zbog nedostatka vremena nisam toliko redovita, vodim i blog (doduše, pod pseudonimom). A kako sam cijelog svog života na strani slabijih i nije mi problem sa rogatim se bosti, tako i ne čudi što sam dio tima koji se uhvatio u koštac sa smanjenjem količine govora mržnje na Internetu kroz kampanju Nije smiješno.

Pročitaj više...
Moje ime je Bojan Iličić i po vokaciji sam magistar primarnog obrazovanja. Na moje veliko zadovoljstvo, moj posao uključuje rad s djecom i cijeli centar zbivanja postavljen je oko djeteta. Rad s učenicima u školi pruža mi priliku da promatram njihove međusobne odnose i komunikaciju.

Pročitaj više...
Zovem se Kristina Tešija i magistra sam edukacije hrvatskog jezika i književnosti i filozofije i trenutno odrađujem stručno osposobljavanje kao nastavnica hrvatskog jezika u jednoj osnovnoj školi. Posljednje dvije godine volonterski sudjelujem u radu portala jednog regionalnog info centra i moj je novinarski rad većinom usmjeren na kazališne kritike i osvrte, kao i pisanje o aktualnim temama koje se tiču mladih koji su specifična skupina (iako heterogena) koja se susreće s brojnim problemima koji nerijetko ostaju neprepoznati u medijima i javnom diskursu.

Pročitaj više...
Zovem se Maja Sertić. Živim u Zagrebu. Po struci sam magistar ekonomije. Od tuda i motivacija za pisanje bloga manager4today i vođenje fb stranice Menadžer na kavi, gdje koristim teme iz menadžmenta i ekonomije općenito te ih prenosim kroz zanimljive priče kako ih iskoristiti u svakodnevnom životu i poslovanju.

Pročitaj više...
Marija Renić iz Vinkovaca novinarski poriv u sebi gajila je još tijekom osnovnoškolskih dana, kada je u školi «Antun Gustav Matoš» bila glavna urednica lista «Agma», no već u srednjoj jezičnoj gimnaziji u Vinkovcima počela je s ozbiljnijim novinarskim radovima. Prva novinarska iskustva stječe kao dopisnik Glasa Slavonije iz Vinkovaca. Radijskim novinarstvom počela se baviti 2005. godine na radio postaji VFM u Vinkovcima, a godinama je bila dio uredništva Radio Studenta u Zagrebu. Magistra novinarstva i odnosa s javnošću Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Demonstratorica na kolegijima prof. dr. sc. Gordane Vilović (Novinarska etika, Mediji i pravo djeteta, Uvod u novinarstvo, Povijest vijesti i Mediji i različitosti) do 2013. godine. Danas zaposlena na poziciji stručnjaka za online marketing. Autorica je knjige “Poljubac na raskrižju” u izdanju Matice Hrvatske, objavljene u kolovozu 2008. godine. U blogerskom svijetu je od 2006. godine, a od 2011. godine na adresi marijarenic.com

Pročitaj više...
Uzmimo u obzir da nasilje na internetu nije samo orijentirano na djecu već i na odrasle koji koriste društvene mreže, forume, blogove ili samo pretražuju internetski prostor. Prvi korak ka prevenciji nasilja na internetu je razvijanje svijesti o opasnostima koje nas na internetu očekuju, zato reci i ti nije:):smiješno i podrži kampanju.

Pročitaj više...
Zovem se Petra Galović i studenticam sam komparativne književnosti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kreativnim pisanjem bavim se od malih nogu te sam strastveni volonter koji uživa raditi na društveno-korisnim projektima.

Pročitaj više...