Paleći drugu adventsku svijeću

Druga je nedjelja Došašća, jutros nas je posjetio sv.Nikola i polako nas već obuzima blagdansko raspoloženje. Svima najdraže vrijeme u godini, noseći svjetlost, obilje i sreću je već iza ugla. Scrollajući svojim newsfeedom, naletjela sam na blagdanski popis. Na njemu su navedene neke uobičajene stvari koje obavljamo prije blagdana. Krasimo kuću lampicama, darujemo svoje bližnje i voljene mnoštvom poklona, pripremamo gomile hrane. Često smo i neumjereni, pa pretjerujemo u svemu ovome, no Božić dolazi samo jednom godišnje, pa si dajemo oduška. Popis s početka priče je ipak bio malo drugačiji, a o čemu točno govorim i zašto mi se zasvidio toliko da sam mu posvetila mjesta u ovom postu, provjerite u nastavku.

Blagdanski popis

  1. Kupi poklone.   Budi! Razveseli nekog. Posjeti baku koju ne vidiš često. Sjeti se prijatelja s kojim nisi dugo u kontaktu.
  2. Omotaj poklone ukrasnim papirom.  nekoga zagrljajem. Prepoznaj kada netko ima loš dan i zagrli ga. Zagrli ujutro svoji mamu. Širi samo ljubav.
  3. Daj poklone.   mir. Ne mislim na ono kad na misi daješ ruku i izgovaraš “Mir s tobom”. Ne svađaj se. Ne širi mržnju. Budi dobre volje.
  4. Kupi hranu. Doniraj! Pod ovim ne mislim kako bi ti trebao gladovati za vrijeme ovih blagdana, ali ako imaš viška, podijeli. Sjeti se da si mnogo ljudi ne može priuštiti nešto što ti smatraš tako uobičajenim i normalnim. Nekome je hrana luksuz. Učini nekome ove blagdane ljepšim.
  5. Okiti bor.   nekog ljubavlju. Ovom rečenicom ne savjetujem kako ne bi trebao kititi bor. Ali nemoj stati na tome. Širi ljubav. Budi bolja osoba, barem tokom blagdana.
  6. Vidi svjetlo. Budi. Širi samo pozitivu, a ne mržnju.

Sjetite se ovih rečenica večeras dok palite drugu svijeću na svom adventskom vijencu. Uživajte u ovim blagdanima u zajedništvu sa svojim obiteljima i dragim vam osobama. Želim vam mir, sreću, ljubav i veselje.

Ana Tavić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *