Trenutak na fotografiji

Nedavno je Adele na svom koncertu zamolila djevojku da ju prestane snimati. Zamolila ju je da uživa u ovome trenutku te da ne gleda svijet kroz kameru. Razvile su se polemike je li to bilo ispravno od nje ili nije.

 

cover37Nedavno putujući prolazio sam kraj divnih prizora i odlučio ih fotografirati. Mogu reći da uživam fotografirati i zabilježiti trenutak. Trenutak je brzo prošao i meni su ostale slike. Gledajući u fotografiju primijetio sam da ona i nije tako čarobna kao taj prizor koji sam tako željno želio zabilježiti. Zamrznuti u vremenu. Fotografija nije tako čarobna, taj divni prizor je prošao a ja ga nisam upio do kraja, Potrošio sam jedan njegov dio gledajući ga kroz kameru.

Pitam se zar nam je toliko važno da se fotografiramo i svima pokažemo gdje smo ili gdje smo bili. Naravno lijepo je imati fotografije s putovanja koje ćemo pokazati našim prijateljima ili podijeliti na društvenim mrežama. Koliko smo mi trenutaka propustili gledajući kroz kameru? Možda je pokraj nas prošla neka nama poznata osoba, a mi je nismo zamijetili. Možda bi primijetili predivan i rijedak cvijet, ali smo gledali kroz kameru. Često uočimo velike i impresivne stvari, a male izostavimo.

Zato danas prošetaj svojom ulicom, morskom plažom, puteljkom prema šumi. Duboko udahni sve oko sebe. Uključi sva svoja osjetila i promatraj svijet oko sebe. Pusti velike stvari i uoči sitnice. Raduj im se i pogledaj ljepote svijeta koje te okružuju.

 

Danas ostavi kameru i iskoristi dan.

 

Bojan Iličić

 

Fotografija preuzeta s: http://pogledaj.to/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *