Zašto mislimo da je u tuđem vrtu trava uvijek zelenija?

 

Obavijesti, slike, sljedbenici, video, lajkovi – zar se vrijednost/smisao života vrti oko toga? Što ako mi netko ne lajka sliku ? Sigurno je glupo! Što ako dobijem ružne komentare?  Što ako moj link pogleda samo petero ljudi ? Sigurno nije dobro! Što ako…?

Zar je bitno da tvoj video/slike budu viđeni, da budu predmet komentiranja, lajkanja, da svi znaju kako je tebi super u životu i kako uživaš? Kako je Luki tako dobro u životu, a tebi nije? Zašto on ima toliko lajkova i svi pričaju o njemu? Zašto je u tuđem vrtu trava uvijek zelenija? Zar se danas sve vrti oko toga?

Vrti se sve oko toga ako ti tako želiš i misliš. Ako ti ne želiš, neće se vrtiti, it’s as sipmle as that. Imam osjećaj da danas svi više vode brigu oko tuđeg života, jer tako je lakše a i ti onda ne ispadneš dosadan, jer lakše je tračati, komentirati, lajkati nego živjeti svoj život i biti ponosan na njega. Pa ako misliš da ti je dosadno, nisi zadovoljan – popravi to, ionako nije bitno što drugi misle nego što ti misliš. Pitaj se: Voliš li to što radiš,? Ako je odgovor NE – promijeni, pokreni se…  Samo nemoj sjediti u kaficu s frendicama, svaka na svom mobitelu  i onda objaviti zajednički selfie s natpisom…Bolje ne može! Što bolje ne može? Beskrajna dosada, ali neka svi vide da si ti u gradu, sve tri našminkane i besprijekorno sređene? Onda sjedite opet svaka u svom kutu i pratite lajkove i komentare. Konverzacija vam se svodi oko toga, hoće li onaj“zgodan“  Marko koji trči s treninga na trening lajkati i vidjeti kako je tebi zabavno i kako si lijepa, a ona “muškobanjasta“ Anja koja rađe pjeva u zboru će biti ljubomorna?

Varaš se! Možda će svi vidjeti tvoju sliku i lajkati ali neće dijeliti tvoje mišljenje jer…Marko trči s treninga na trening i razmišlja samo o tome kako da postane novi Dražen Petrović, a Anja – ona se smije s prijateljima iz zbora, pripremaju se za natjecanje u Petrinji, a i upoznaje bolje Josipa koji joj se sviđa jer svi ionako kažu da su savršen par. I najvažnije od svega, njihovu sliku nećeš vidjeti na facebooku i/ili nekoj drugoj mreži jer su oni prezauzeti stvaranjem svojih snova/smijanjem/zaljubljivanjem i neće se sjetiti uzeti mobitel u ruke i ovjekovječiti taj trenutak jer on nije bitan nikome drugome nego njima, a oni će ga se uvijek sjećati i bez slike.

I zato radije izađi s društvom/sam na Sljeme, udahni svježi zrak, divi se prirodi, njenim raznim bojama u jesen i pojedi grah nego da sjediš doma sam pred kompjuterom, udišeš gradski smog , jedeš kokice i lajkaš sliku nekog drugog koji uživa i misliš si kako je njemu super, kad bi bar ja to mogla/mogao?

Možeš samo moraš dići guzu iz stolice i krenuti, a mobitel ostaviti doma. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *